Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Barcelona

El primer Congrés Internacional de Dones Gitanes aposta per l'educació com a via per a la integració social i laboral

Més educació com a via per a la integració i la inserció laboral. És l'aposta unànime que fan les 300 participants del primer Congrés Internacional de Dones Gitanes, que se celebra aquest cap de setmana a Barcelona. Una trobada que pretén posar en comú les inquietuds d'aquest col·lectiu per mirar de superar algunes de les barreres culturals que encara les envolten i ajudar-les a integrar-se totalment en el mercat laboral.

Actualitzat
Entre els principals objectius comuns de les 300 dones gitanes que participen en aquest congrés, i que han vingut des de diferents punts d'Europa, hi ha la lluita contra el racisme i la discriminació que pateix el col·lectiu gitano, i especialment, envers la dona, a la qual moltes consideren encara més discriminada, no només per ser gitana sinó per ser dona.

En aquest sentit, el congrés ha remarcat la importància de l'educació com a via fonamental per integrar-se en tots els àmbits de la societat i per aconseguir la inserció laboral plena. Una mesura que per algunes de les participants, com Melanie Ranz, és "la base" de tot, i una base que serveix per "donar eines per defensar-se, però també per saber analitzar, prendre decisions i tenir opinions pròpies".

El congrés, organitzat conjuntament per l'associació de dones gitanes Drom Kotar Mestipen i la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació, ha comptat amb diverses taules rodones, on també s'han abordat les problemàtiques del món laboral i el feminisme dins del poble gitano.

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut