Barcelona

El primer Congrés Internacional de Dones Gitanes aposta per l'educació com a via per a la integració social i laboral

Més educació com a via per a la integració i la inserció laboral. És l'aposta unànime que fan les 300 participants del primer Congrés Internacional de Dones Gitanes, que se celebra aquest cap de setmana a Barcelona. Una trobada que pretén posar en comú les inquietuds d'aquest col·lectiu per mirar de superar algunes de les barreres culturals que encara les envolten i ajudar-les a integrar-se totalment en el mercat laboral.

Actualitzat
Entre els principals objectius comuns de les 300 dones gitanes que participen en aquest congrés, i que han vingut des de diferents punts d'Europa, hi ha la lluita contra el racisme i la discriminació que pateix el col·lectiu gitano, i especialment, envers la dona, a la qual moltes consideren encara més discriminada, no només per ser gitana sinó per ser dona.

En aquest sentit, el congrés ha remarcat la importància de l'educació com a via fonamental per integrar-se en tots els àmbits de la societat i per aconseguir la inserció laboral plena. Una mesura que per algunes de les participants, com Melanie Ranz, és "la base" de tot, i una base que serveix per "donar eines per defensar-se, però també per saber analitzar, prendre decisions i tenir opinions pròpies".

El congrés, organitzat conjuntament per l'associació de dones gitanes Drom Kotar Mestipen i la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació, ha comptat amb diverses taules rodones, on també s'han abordat les problemàtiques del món laboral i el feminisme dins del poble gitano.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut