Nova York

El primer còmic on apareix Superman es converteix en l'exemplar més car de la història

Un exemplar del primer còmic de superherois de la història, en què es presenta per primera vegada Superman, s'ha venut a Nova York per un milió de dòlars, uns 735.500 euros. Es tracta del preu més alt que s'ha pagat mai per un còmic, en part gràcies a l'excel·lent estat en què es troba el llibret, el primer exemplar d'"Action Comics". Curiosament, fins ara el rècord el tenia també el primer número d'aquesta publicació, que al març del 2009 es va adjudicar en una subhasta per 317.200 dòlars, menys d'una tercera part del nou rècord.

Actualitzat
El primer número d'"Action Comics", publicat al juny del 1938, va sortir al carrer amb un preu de deu centaus. Es considera que, amb aquest exemplar, neix el gènere dels còmics de superherois, entre els quals Superman va ser el pioner. Fins aleshores, no hi havia cap personatge de dibuix amb habilitats sobrehumanes. Es creu que, actualment, queden menys d'un centenar de còpies d'aquest primer número, tot i que la major part no es conserven en gaire bon estat.

L'exemplar no ha estat a la venda ni un sol minut, ja que "el comprador n'estava al corrent i l'ha adquirit tot just sortir l'oferta", segons ha explicat Vincent Zurzolo, director general de ComicConnect.com, la pàgina web on s'ha tancat el tracte i que a hores d'ara es troba temporalment fora de servei a causa de l'alt nombre de visites.

Amb els anys, l'home vestit de blau i vermell que apareixia en la portada d'aquest número aixecant un cotxe es convertiria en una de les principals icones de la cultura popular nord-americana.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut