Joves que dormen al carrer
Joves que dormen al carrer
Barcelona

El primer centre de Barcelona per a joves que dormen al carrer n'acull una vintena

Són nois d'entre 18 i 21 anys que dormen al carrer i que, al centre, poden dutxar-se, rentar roba i rebre ajuda de professionals

RedaccióActualitzat

Dar Chabab, el primer centre que hi ha a Barcelona per atendre nens del carrer, ha aconseguit que en el primer mes de funcionament hi vagin regularment una vintena de joves.

Tots els usuaris procedeixen del Marroc, tenen entre 18 i 21 anys i per diferents motius s'han quedat sense cap tipus de protecció i dormen al carrer. El centre, el nom del qual és "casa dels joves" en àrab, funciona de nou del matí a nou del vespre i permet als joves dutxar-se, rentar roba i tractar amb una vintena de professionals, entre psicòlegs, infermers i educadors socials.

Un d'ells fa mig any que dorm en un parc de la ciutat i quan un educador de carrer li va explicar que s'obria aquest centre no ho va dubtar:

"Sempre et passa alguna cosa. Et peguen. Veus gent que pren drogues i també en prendràs. És el que passa al carrer. No tens res a fer. Si estigués en una casa, però estant al carrer faràs totes les coses malament."

Un altre dels joves es va quedar sense res quan va fer 18 anys. Havia estat en centres de menors de la Generalitat però ara fa 8 mesos que viu en un magatzem abandonat de la Zona Franca. Des que han obert, s'està acostumant a passar el dia a Dar Chabab. Té clar què vol, però està desesperat davant les dificultats que es troba:

"Nosaltres no volem el carrer. Vull un pis, un lloc, sisplau. Fer cursos, fer de tot i mai sortir al carrer, de nit. Dic vull, vull, vull, però no hi ha, no hi ha, no hi ha."

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut