Imatge d'arxiu de Torrent i Maragall (ACN)
Imatge d'arxiu de Torrent i Maragall (ACN)

El primer cas d'espionatge amb Pegasus, a Torrent i Maragall, s'arxiva provisionalment

El magistrat reactivarà el cas si Israel, país on té la seu l'empresa del programa espia, li envia la informació que li ha demanat

S'arxiva el primer cas conegut d'espionatge amb el programa Pegasus. El jutge que porta el cas de l'expresident del Parlament i actual conseller d'Empresa, Roger Torrent, i del regidor d'ERC a Barcelona Ernest Maragall ha acordat arxivar la causa provisionalment fins que Israel --el país on té la seu NSO, l'empresa que ven Pegasus-- aporti la informació que li ha demanat.

Torrent i Maragall van presentar una querella el 2020 després de tenir constància que els seus mòbils havien estat espiats mitjançant el programa maliciós Pegasus.

El titular del jutjat d'instrucció número 32 de Barcelona va remetre el 2020 comissions rogatòries a Israel i Irlanda per seguir el rastre de l'espionatge. Però després de gairebé dos anys no ha rebut resposta d'Israel.

A principis d'aquest mes, quan havia esclatat l'escàndol pels atacs amb Pegasus a més de 60 independentistes, el jutge del cas va reactivar la investigació i va demanar a Maragall i Torrent que aportessin els seus mòbils amb la finalitat d'analitzar-los amb una prova pericial.

Però ni Torrent ni Maragall els hi van entregar, ja que eren els terminals que utilitzaven durant la seva etapa en el Parlament i ja no els tenen.

Els advocats de Torrent i Maragall han presentat recurs contra l'arxivament, un recurs en què retreuen al jutge que hi ha "nous factors d'interès" en la causa, arran de la investigació de Citizen Lab que posa al descobert una nova tongada d'afectats.

De fet, molts d'aquests afectats ha triat aquest jutjat per presentar una querella precisament perquè ja tenia oberta la investigació contra l'expresident del Parlament i el líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona.

 

ARXIVAT A:
EspionatgeRoger TorrentErnest MaragallCatalangatePegasus
Anar al contingut