El bosc comptarà amb 40 arbres i plantes de 40 espècies diferents (Fundació La Caixa)
El bosc vertical estarà ubicat just a l'entrada de l'edifici cultural (Fundació La Caixa)
Barcelona

El primer bosc vertical del món amb arbres en suspensió, al CaixaForum de Barcelona

Es posarà en marxa al desembre i estarà format per 22.000 plantes i 15 arbres de grans dimensions

RedaccióActualitzat

El primer bosc vertical amb arbres en suspensió del món serà al CaixaForum de Barcelona. L'instal·larà la Fundació La Caixa en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu de commemorar el 20è aniversari de l'equipament cultural.

Tindrà 535 m2 de façana vegetada i 220 m2 de tancaments i estarà format per 22.000 plantes i 15 arbres de grans dimensions. Estarà ubicat just a l'entrada de l'edifici i, d'aquesta manera, l'antiga paret del Palau de la Metal·lúrgia del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona es convertirà a partir de desembre en una gran porta verda. La instal·lació costarà un milió d'euros. 

Amb aquest projecte, la Fundació La Caixa i l'Ajuntament de Barcelona es comprometen a estendre els corredors i els espais verds de la ciutat com a mesura de millora mediambiental. També posa de relleu el patrimoni singular i la importància de l'arquitectura i el paisatge en la qualitat de vida de la ciutadania.

El bosc comptarà amb arbres i plantes de 40 espècies diferents (Fundació La Caixa)

El sentit de les arrels

El bosc pretén recordar el pas de les estacions i els canvis inevitables per aconseguir l'adaptació al medi. Per la manera com estarà situat, les arrels seran visibles, i ens "ajudaran a canviar de perspectiva per observar allò que no veiem mai, però que és, en realitat, l'element d'origen que ens subjecta i ens permet créixer", explica la Fundació.

El projecte també té un vessant educatiu. A través d'un codi QR, els espectadors podran descobrir els conceptes d'"arrelament", que relaciona la història vegetal i la humana (moviments migratoris, pertinença o enyorança). També hi haurà píndoles amb breus informació gràfica sobre el bosc vertical.

Autosuficient en el consum d'aigua

Entre l'arbrat, les plantes arbustives, enfiladisses i penjants hi haurà un total de 40 espècies diferents. S'ha intentat incloure-hi espècies amb un alt valor mel·lífer per nodrir les poblacions d'abelles, papallones, sírfids i altres pol·linitzadors beneficiosos per al planeta. D'altra banda, les diferents tiges i fulles aportaran material per al refugi de vertebrats i invertebrats.

Amb l'objectiu d'optimitzar els recursos naturals, el manteniment es basarà en el consum d'aigües pluvials i l'aprofitament de l'aigua de reg. Hi haurà 13 dipòsits per emmagatzemar l'aigua, que es calcula que podran cobrir fins a 15 dies d'autosuficiència de reg o set dies durant els mesos més secs.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientMuseusAjuntament de Barcelona
Anar al contingut