Madrid

El preu dels pisos podria deixar de pujar i, fins i tot, baixar a finals del 2008

El mercat immobiliari continua donant símptomes d'estar perdent la vigorositat que ha tingut els últims anys. El BBVA ha fet una previsió segons la qual, a finals de l'any que ve, els preus dels pisos deixaran de pujar i fins i tot podrien baixar. Ara bé, els que ja tinguin una hipoteca hauran de continuar pagant-la, i això, tenint en compte que els tipus d'interès no paren de pujar, cada cop és més difícil per a més gent. Als jutjats de Barcelona, per exemple, s'ha notat un augment de les denúncies per hipoteques impagades.

Actualitzat

El preu dels habitatges podria arribar a no augmentar i, fins i tot a baixar. Aquest pronòstic a més d'un any vista és del servei d'estudis del Banc de Bilbao Biscaia. Les últimes dades del sector indiquen una moderació en l'increment del preu de l'habitatge tant a Espanya com a Catalunya. Segons el servei d'estudis del BBVA, si es manté aquesta tendència al ralentiment dels preus dels habitatges, es pot arribar a un creixement negatiu a finals del 2008 o començaments del 2009.

Segons l'informe del BBVA, l'impacte que tindrà a l'economia catalana la desacceleració del sector de la construcció serà limitat pel dinamisme de la indústria i per l'impuls de l'obra pública.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut