Carles III acompanya el fèretre de la reina Elisabet II (Reuters/Frank Augstein)

El preu dels funerals de la reina Elisabet II: més de 180 milions d'euros

El Ministeri de l'Interior del Regne Unit s'ha fet càrrec de la major part del pressupost de l'organització dels actes de comiat de la monarca

Redacció/Agències

Els actes de comiat de la reina Elisabet II l'any passat, entre els funerals i altres esdeveniments relacionats, van costar 162 milions de lliures a les arques britàniques. Això equival a uns 186 milions d'euros. La xifra l'ha donada el mateix Departament del Tresor del Regne Unit.

La monarca més longeva del país va morir el 8 de setembre passat amb 96 anys al castell escocès de Balmoral. A partir de llavors, van arrencar 10 dies de dol nacional.

El funeral va ser a Londres el 19 de setembre. Més de 250.000 persones ja havien fet cua per veure el fèretre, exposat a Westminster Hall, la part més antiga del Parlament. En paral·lel, el seu fill Carles va arrencar una gira pel Regne Unit amb l'aleshores primera ministra, Liz Truss.

John Glen, secretari del Tresor, ha explicat:

"Les prioritats del govern eren que els actes es fessin sense contratemps i amb el nivell adequat de dignitat, garantint en tot moment la seguretat del públic."

Interior, al capdavant de la despesa

El Ministeri de l'Interior s'ha fet càrrec de la major part del pressupost, amb 84 milions d'euros. L'àrea de Cultura, Mitjans de Comunicació i Esports hi va destinar 65 milions, i el govern regional d'Escòcia, més de 21, per organitzar la capella ardent.

La Policia Metropolitana de Londres ha afirmat que els funerals van ser l'esdeveniment més destacat en què han participat des de la creació del cos.

Elisabet II regnava des del 6 de febrer del 1952, un cop mort el seu pare, el rei Jordi VI, quan ella tenia 25 anys. Ara, el seu fill Carles III ha assumit la tasca de monarca.

 

ARXIVAT A:
MonarquiaRegne UnitReina Elisabet II
Anar al contingut