Barcelona

El preu de l'or s'ha multiplicat per 4 en els últims 10 anys

L'or s'ha convertit, en temps de crisi, en un valor refugi per a molts inversors. Això ha fet disparar el preu que se'n paga. I també el nombre d'establiments que es dediquen a la compravenda d'aquest metall preciós. A Catalunya ja hi ha més de 700 botigues i joieries que es dediquen a la compravenda d'or, 200 més que l'any passat.

RedaccióActualitzat
L'or s'ha convertit, en temps de crisi, en un valor refugi per a molts inversors. Això ha fet disparar el preu que se'n paga. En el mercat de Londres, on es taxa el preu oficial, aquests últims dos anys s'han arribat a pagar més de 1.400 euros per unça d'or, que equival a uns 28 grams. Vistos aquests preus i la necessitat de molta gent d'obtenir diners al comptat venent-se el que sigui, no és estrany que un dels negocis que més han proliferat sigui el de les botigues de compravenda d'or.

A Catalunya ja hi ha més de 700 botigues i joieries que es dediquen a la compravenda d'or, 200 més que l'any passat. El preu de l'or s'ha multiplicat per 4 en els últims 10 anys. L'increment es deu al fet que les reserves escassegen.

Els propietaris dels establiments expliquen que la compra d'or segueix sent rendible, però no tanta com fa un parell d'anys. I és que ara el negoci s'ha de repartir entre molta gent, i estan entrant grans multinacionals a fer la competència. Per cada gram d'or que compren i que després venen a una foneria, poden obtenir un benefici de fins a 14 euros.

L'or es converteix en lingots, com a inversió, o es transforma en noves joies.

Però, fins quan durarà aquesta febre de l'or? Alguns experts diuen que es tracta d'una situació circumstancial per la crisi econòmica, i per la inseguretat financera que hi ha, no només al nostre país, sinó a escala internacional.

La plata també ha augmentat la seva cotització en els últims temps, tot i que amb un preu molt més baix que l'or.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut