Barcelona

Barcelona canvia el preu a l'escola bressol: un 60% de les famílies pagarà menys

El nou sistema de preus s'aplicarà automàticament a partir del curs vinent

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona implantarà un nou sistema de quotes a les escoles bressol per al curs 2017-2018. Serà llavors quan es passarà d'un sistema de preu únic, de 289 euros mensuals al qual s'aplicaven bonificacions de fins al 80% per a les famílies amb menys recursos, a un de variable en funció dels ingressos familiars.

Amb el nou sistema, un 62,5% de les famílies veuran reduïda la quota mensual, un 10% continuaran pagant el mateix i un 27,5% de les rendes més altes hauran de pagar més.

El consistori ha marcat 10 nivells de rendes que pagaran dels 50 als 395 euros al mes. El més baix, les famílies de 4 membres amb uns ingressos iguals o inferiors als 16.732 euros, passaran a pagar 50 euros. En aquest tram se situaran el 25% de les famílies. Per la banda més alta, les unitats familiars que ingressin més de 75.295 euros en pagaran 395.

Fins ara les famílies havien de presentar una sol·licitud per rebre la bonificació corresponent si tenien dret a tenir-la. Amb el nou sistema, la quota s'adjudicarà automàticament.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut