Els ventiladors i els aires condicionats, màxims aliats per combatre la calor

El preu de l'electricitat, en màxims anuals aquest agost per la onada de calor

L'ús d'energies fòssils, que són més cares de produir, i una cotització elevada del dòlar també contribueixen a disparar la factura

Actualitzat

El preu de l'electricitat, en màxims anuals aquest mes d'agost. El sector ho atribueix a l'onada de calor, però també a altres factors, com ara l'increment del preu del petroli

 

 

Els ventiladors i l'aire condicionat han estat els màxims aliats per combatre l'onada de calor. No només se n'ha disparat la venda, també el consum, i això fa que la demanda d'energia augmenti. 

 

 

L'augment de la demanda obliga a utilitzar energia d'origen fòssil, més cara de produir, de fonts com el gas o el petroli. A més, són combustibles que es paguen en dòlars i la cotització d'aquesta moneda també s'ha enfilat.

 

 

Per Emili Rousaud, director general de Factorenergia, l'augment de la demanda a l'estiu també té a veure amb l'increment de turistes que visiten Espanya a l'agost.

"La indústria turística tira fort, però també l'economia en general.  Ambdues coses propicien que el preu de l'energia també vagi a l'alça"

És per això que en només un any, el preu del megawatt s'ha encarit un 37%, i ha arribat gairebé als setanta euros. Ara bé, els preus han de ser tan alts?

En opinió del experts, ha de ser el supervisor del sistema, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), qui controli que les empreses no inflen els preus.

 

 

De fet, el govern espanyol ja ha demanat al supervisor que vigili de prop el mercat perquè no hi hagi males pràctiques.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaEnergia
Anar al contingut