El preu de l'aigua baixarà un 5% a l'àrea de Barcelona a partir del gener del 2020
La rebaixa en la tarifa a la factura de l'aigua serà d'un 4,95%

El preu de l'aigua baixarà un 5% a l'àrea de Barcelona a partir del gener del 2020

Gairebé 3 milions de clients de 23 municipis abastits per Aigües de Barcelona es beneficiaran de la rebaixa de la factura de l'aigua

RedaccióActualitzat

A partir del gener del 2020, la factura de l'aigua serà més barata en una gran part dels municipis de l'àrea metropolitana. Així ho aprovarà aquest dimarts el ple de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

En concret, l'aigua baixarà un 4,95% respecte al preu d'aquest any i ja acumularà un 9% de rebaixa des del 2015. Aquesta serà la tercera des del 2017, tot i que l'any passat els preus es van mantenir congelats. En conjunt suposarà un estalvi per a la ciutadania de 16 milions d'euros

Els municipis beneficiats seran els 23 abastits per Aigües de Barcelona: Badalona, Barcelona, Begues, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà, Esplugues, Gavà, l'Hospitalet, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Papiol, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Torrelles i Viladecans.


Una "baixada històrica"

Eloi Badia, vicepresident d'Ecologia de l'AMB, destaca que és "una baixada històrica" que mai s'havia produït fins ara. Ha assegurat que en aquests anys s'han ajustat els preus fins a aconseguir reduir en 32 milions d'euros el rebut de l'aigua.

Segons Badia, aquesta reducció de despeses de l'empresa --que pertany en un un 70% a Agbar, en un 15% a Criteria i en un 15% a l'AMB-- s'ha fet rebaixant partides del servei, d'assessoria o de publicitat.

"Hem aconseguit poder ajustar molt millor els consums teòrics; de fet, teníem una sobrefacturació simplement per temes de modelització dels consums. També hem pogut ajustar els preus de l'energia elèctrica, hem eliminat assessories redundants, hem millorat els preus unitaris de tot el que eren serveis de tercers i, finalment, hem reduït partides pressupostàries que eren sumptuàries."


De la rebaixa se'n beneficiaran els habitants dels 23 municipis on Aigües de Barcelona presta el servei. En total són 2,8 milions de clients.

Badia ha reivindicat que amb aquesta mesura la ciutadania pagarà "un preu més just per un servei bàsic com és l'aigua" i ha defensat que "una gestió responsable de l'aigua sempre es fa millor des de l'administració pública" que des del sector privat.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
Anar al contingut