Paisatge amb torres elèctriques i núvols al cel (Pexels)
L'import és aquest divendres més de tres vegades superior al de fa un any, que no arribava als 50 euros (Pexels)

El preu de la llum, desbocat: avui és més alt que mai i supera els 150 euros

L'electricitat passarà aquest divendres dels 152 euros el megawatt hora, un 7,5% més que dijous, quan ja va assolir un màxim històric

Actualitzat

Aquest divendres, el preu mitjà de l'electricitat al mercat majorista arribarà a ser el més alt fins ara. Superarà els 152 euros el megawatt hora, cosa que suposa un encariment del 7,5 % respecte a dijous, quan ja va assolir un màxim.

En tot el dia, el preu no baixarà en cap moment dels 146 euros. Aquest import s'ha registrat entre les 5 i les 6 de la matinada, mentre que la franja més cara serà entre les 9 i les 10 del vespre, quan el megawatt es pagarà a més de 159 euros.

Aquest preu afecta la tarifa regulada a la qual estan acollits 11 milions d'usuaris. L'import s'ha més que triplicat respecte a fa un any, quan no arribava als 50 euros.

 


Supera el màxim de dijous

El preu de l'electricitat empalma dos dies seguits de rècord històric, després d'uns dies en què s'havia frenat la crescuda incessant de l'agost. Aquest dijous el megawatt hora es va pagar a 141,71 euros, sis euros més car que dimecres.

Des del govern espanyol es comprometen a introduir mesures que abarateixin els preus, per així complir amb la promesa de Pedro Sánchez, que va assegurar que el 2021 els ciutadans espanyols acabarien pagant el mateix que el 2018.

Per la seva banda, els consellers delegats de les principals companyies elèctriques es van defensar dimecres de les acusacions que els dibuixen com els principals beneficiaris d'aquesta situació. "Estem sotmesos a les forces del mercat, que de vegades funcionen en sentit positiu i, d'altres, en negatiu", va dir el president de Naturgy, Francisco Reynés.

Per això exigeixen al govern espanyol i a la Comissió Europea que prenguin mesures per accelerar la transició energètica i la descarbonització. Com a solució immediata, demanen a Sánchez que abaixi els impostos.

ARXIVAT A:
EnergiaConsum
Anar al contingut