El preu de la llum torna a batre rècords. Per Laura Rosel

El preu de la llum de dimarts, el segon més alt de la història

Aquest dimarts, el preu mitjà de la llum en el mercat majorista superarà els 100 euros per megawatt hora, només per sota del que es va marcar el gener de 2002

AgènciesActualitzat

El preu de la llum no dona treva, aquest mes de juliol. Aquest dimarts superarà els 100 euros per megawatt hora, amb 101,82 euros/MWh de mitjana en el mercat majorista.

Supera un 3% el d'aquest dilluns i es converteix en el segon preu més car de la història, després dels 103,76 euros/mWh que va marcar l'11 de gener del 2002, i supera els 99,8 euros/mWh que va marcar el 2 de juliol. Aquest dilluns, el preu ha estat de 98,8 euros/mWh, el quart més car de la història.

Una torre elèctrica
Una torre elèctrica (Europa Press)


L'increment de la demanda per les altes temperatures i una menor producció de renovables expliquen l'escalada del preu. El preu en el mercat majorista té un pes al voltant del 24% en la factura de la llum dels consumidors acollits en la tarifa regulada.

Els consumidors que estan en el mercat lliure, uns 17 milions a l'estat, paguen pel kWh els preus que determinen les companyies a les quals contracten el subministrament. Aquests consumidors no es veuen afectats per les oscil·lacions a l'alça dels preus, però tampoc se'n beneficien quan es produeixen a la baixa.

 

Un juliol amb preus rècord

Aquest mes de juliol s'ha batut dues vegades el segon preu més car de la història de l'electricitat a Espanya i ha allunyat els 94,99 euros/mWh que es van marcar el 8 de gener, coincidint amb el temporal Filomena.

En el que portem de mes, el preu s'ha situat per sobre dels 90 euros/mWh durant 14 dels 20 dies de juliol. Si continua així la resta del mes, la factura de l'electricitat se situaria, de mitjana, per damunt dels 84 euros mensuals.

Diverses torres d'electricitat a la província de Badajoz
Diverses torres d'electricitat a la província de Badajoz (Europa Press)
ARXIVAT A:
ConsumEnergiaEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut