Tolosa de Llenguadoc

El presumpte assassí de Tolosa té vincles amb Al-Qaeda i volia ser soldat de l'exèrcit francès

Mohamed Merah és el presumpte autor dels tirotejos que els últims dies han aixecat l'alarma a Tolosa de Llenguadoc i que han deixat set víctimes mortals. Segons les autoritats franceses, Merah, de 23 anys i francès d'origen algerià, va intentar ingressar a l'exèrcit francès l'any 2010, i per fer-ho es va presentar a dos centres de reclutament de Tolosa però va ser rebutjat pels seus antecedents judicials i per la seva inestabilitat psicològica.

RedaccióActualitzat
El jove treballava com a mecànic i, segons fonts oficials, va viatjar fins al Pakistan i l'Afganistan en diverses ocasions per integrar-se en grups combatents de talibans en una regió en què actua el Moviment dels Talibans del Pakistan.

Després d'haver rebut entrenament per aquests grups, el jove hauria fet algunes incursions a l'Afganistan per combatre a les forces de l'OTAN.

A més, en una d'aquestes incursions va ser aturat durant un control de la policia afganesa a Kandahar que va informar els serveis secrets estrangers sobre la seva identitat.

Merah també era un vell conegut per la policia francesa. Segons sembla, el jove hauria estat detingut en tres ocasions, acusat de cometre diferents delictes, alguns del quals amb violència, i els veïns de la zona el descriuen com un "barbut discret", que no cridava l'atenció.

Una descripció que no coincideix amb el que ha demostrat durant el setge que s'ha viscut a casa seva, i que ha acabat amb la seva mort.

Merah s'havia confessat davant la policia com a mujahidí i proper a grups salafistes i jihadistes i havia justificat la matança com a venjança "pels nens palestins" i per "denunciar la presència estrangera a l'Afganistan".

D'altra banda, segons el professor de l'Institut d'Estudis Polítics de París, Jean-Pierre Filliu, el sospitós del tiroteig de Tolosa pertanyia al mateix grup que les 11 persones que van ser condemnades el 2009 per haver planejat un atemptat al metro de Barcelona l'agost del 2008.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut