Imatge d'arxiu del president de Xipre, durant el seu discurs televisat.
Imatge d'arxiu del president de Xipre, durant el seu discurs televisat.
Nicòsia

El president xipriota anuncia que sí que hi haurà restriccions en els moviments de capitals

En un discurs televisat, Nikos Anastassiadis també ha explicat que "el Banc Central, aplicant les lleis que ha votat el Parlament, aplicarà algunes restriccions en les transaccions financeres", al contrari de les informacions difoses pel mateix sector bancari xipriota.

RedaccióActualitzat
El president de Xipre, Nikos Anastassiadis, ha reconegut aquest dilluns que l'acord de rescat firmat amb la troica és "dolorós", però que és la millor opció en les circumstàncies actuals. En un discurs televisat, Anastassiadis també ha explicat que "el Banc Central, aplicant les lleis que ha votat el Parlament, aplicarà algunes restriccions en les transaccions financeres", al contrari de les informacions difoses pel mateix sector bancari xipriota. Ara bé, el cap de govern ha apuntat que es tracta d'"una mesura temporal que s'anirà relaxant gradualment".

El president ha subratllat que el Banc Central de Xipre assegurarà la liquiditat de tots els bancs i ha afegit que la primera tasca serà assegurar els dipòsits de les caixes de pensions a les entitats afectades.

A la seva tornada de Brussel·les, Anastassiadis ha defensat els termes de l'acord amb l'Eurogrup i ha dit que els acords serviran per obtenir un rescat i evitar la fallida descontrolada del país. "La feina del govern ha estat difícil i els marges d'actuació molt limitats", ha subratllat abans de prometre que, a partir d'aquest dimarts, "comença un altre període" i en els pròxims dies "començaran a notar-se les conseqüències" en les vides dels xipriotes.

El Banc Central de Xipre ha tornat a ajornar l'obertura del bancs per garantir així un "funcionament  tranquil de tot el sistema bancari". Totes les entitats, excepte, el Laiki Bank i el Banc de Xipre, les dues més grans del país havien d'obrir aquest dimarts, però finalment ho faran aquest dijous.
Anar al contingut