El president José Montilla en una imatge d'arxiu
Montilla defensa l'Estatut en un article a la premsa.
Barcelona

El president Montilla defensa la constitucionalitat de l'Estatut en un article que publica el diari "El País"

El president de la Generalitat, José Montilla, intensifica l'ofensiva per defensar l'Estatut. Ho fa amb la publicació aquest dimecres d'un article al diari "El País" en què defensa la legitimitat de l'Estatut de Catalunya i qualifica d'"anòmal" el Tribunal Constitucional, quatre membres del qual han esgotat el seu mandat. Sota el títol "Les raons de Catalunya mereixen ser ateses", Montilla defensa la llei catalana, que considera totalment legítima i ajustada a la Constitució espanyola. L'article coincideix amb l'ofensiva al Senat per aconseguir canviar el Tribunal Constitucional i arriba un dia abans de la reunió prevista entre el president de la Generalitat i el líder del PP, Mariano Rajoy, per abordar aquesta qüestió.

Actualitzat
A l'article que publica "El País", José Montilla hi exposa els motius de la resolució aprovada al Parlament la setmana passada, en què es demanava un canvi en la llei orgànica del TC i que aquest tribunal es declarés incompetent per decidir sobre l'Estatut.

Montilla en canvi no demana que es canviïn ara les regles del joc, sinó que es compleixin. Jutja la situació del Tribunal Constitucional d'anòmala i demana que es restauri la normalitat d'aquesta institució per aconseguir que la seva decisió, sigui quina sigui, s'accepti amb naturalitat.

Montilla afegeix que els quatre anys de desplegament de l'Estatut, que s'ha fet amb normalitat, desmunten els arguments del PP per presentar-hi recurs.


Anar al contingut