Caracas

El president iranià diu que respecta el Papa i "tothom que vulgui la pau", arran de la polèmica sobre l'islam

L'al·lusió del Papa a l'islam i les conseqüències que ha tingut han estat presents en la trobada entre els presidents de Veneçuela, Hugo Chávez, i de l'Iran, Mahmud Ahmadinejad, a Caracas, on han inaugurat un jaciment de petroli i una fàbrica de tractors. Ahmadinejad ha mostrat el seu respecte cap al pontífex i "tothom que vulgui la pau". A més, ha reconegut que el Papa ha "modificat" les seves paraules, tot i que no ha volgut afegir cap més comentari. Pel que fa al contenciós nuclear de l'Iran, el president veneçolà ha assegurat que els Estats Units ja tenen planificada la invasió del país asiàtic i ha defensat el dret de l'Iran d'usar l'energia atòmica amb finalitats pacífiques.

Actualitzat

Ahmadinejad ha dit que respecta el Papa i "tothom que respecti la pau", malgrat les declaracions que el pontífex va fer sobre l'islam i el profeta Mahoma. I és que, segons ha afegit, "musulmans, cristians, jueus, tots, si veritablement són seguidors de Déu, són partidaris de la pau i de la germanor". Amb tot, el dirigent iranià s'ha limitat a dir que el Papa ha "modificat" les seves paraules i ha lamentat que a vegades es "donin informacions incorrectes", sense oferir més precisions.

Tot i que el president iranià no ha volgut fer cap més comentari sobre el discurs del Papa, ha assegurat que els guerres i les violacions de drets del segle XX les van provocar l'Amèrica del Nord i països europeus i, per tant, "part del govern nord-americà i alguns països europeus no són cristians, perquè Crist és profeta de pau i humanitat", ha subratllat. Evocant la Tercera Guerra Mundial, Ahmadinejad ha dit: "Els que van començar el conflicte asseguraven seguir Crist, però mentien."

Chávez defensa el dret de l'Iran d'usar l'energia atòmica

En referència al contenciós nuclear de l'Iran, el president veneçolà ha assegurat que els Estats Units ja tenen planificada la invasió del país asiàtic, ha assegurat que això portaria conseqüències "nefastes", i ha defensat el dret de l'Iran d'usar l'energia atòmica amb finalitats pacífiques.

El president iranià ha viatjat a Caracas per primera vegada per escenificar la cooperació entre dos països "amb dues revolucions que s'estrenyen la mà", en paraules del president veneçolà. Hugo Chávez ha estat a l'Iran cinc vegades, per la seva banda. L'última visita d'un president iranià a Veneçuela va ser el març del 2005, amb Mohamed Khatami.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut