Un usuari amb l'aplicació d'Uber al mòbil (Reuters)
Uber tornarà a funcionar a Barcelona (Reuters)
Nova York

El president d'Uber dimiteix després de mig any en el càrrec

L'empresa de transport privat s'ha vist esquitxada per polèmiques que inclouen denúncies d'assetjament sexual i baixada de tarifes als conductors

RedaccióActualitzat

Uber s'ha quedat sense president. Jeff Jones, que va accedir al càrrec fa tot just set mesos, ha dimitit, suposadament, per la "insatisfacció" amb les estratègies de la companyia de transport privat. És el que ha dit en declaracions que han recollit els diaris Recode i The Wall Street Journal.

Jones no ha comentat oficialment la dimissió, que Uber ha atribuït al fet que va anunciar que buscava un altre director d'operacions per treballar al costat del conseller delegat, Travis Kalanick. L'empresa li ha donat les gràcies i li ha desitjat sort.

Polèmiques diverses

Aquesta renúncia arriba en unes setmanes convulses per a l'empresa. Al febrer va afrontar la dimissió del director tecnològic, esquitxat per una denúncia d'assetjament sexual dels anys en què treballava a Google. Una extreballadora d'Uber també ha denunciat que l'assetjament sexual i el masclisme hi són habituals.

A més, el mateix Kalanick es va disculpar després que va aparèixer un vídeo en què se'l veia discutint amb un dels conductors de l'empresa, que li van retreure que els haguessin abaixat la remuneració. El conseller delegat també va haver d'abandonar el grup d'assessors del president Trump pressionat pels usuaris arran del veto migratori del dirigent nord-americà.

 

♦ Uber diu a TV3 que renuncia als conductors particulars per treballar legalment a Barcelona​

 

Google també ha acusat la multinacional de robar-li tecnologia i, a més, s'ha descobert que l'empresa havia falsejat la seva pròpia aplicació per saltar-se la supervisió de les autoritats.

A més de Jones, en els últims mesos també han abandonat Uber el vicepresident de mapes i plataforma de negocis, que ha decidit tornar a la política, i el cap visible de la divisió de seguretat.

Uber, que és present en una desena de països, ha aixecat controvèrsia en altres, com Espanya, on aquesta mena d'empreses han posat en peu de guerra els taxistes.

Anar al contingut