Christine Lagarde amb el seu excap de gabinet quan era ministra, Stéphane Richard.
Christine Lagarde amb el seu excap de gabinet quan era ministra, Stéphane Richard. (Foto: Maxppp)
París

El president d'Orange i excap de gabinet de Lagarde, detingut pel "cas Tapie"

Stéphane Richard dirigia el gabinet de Lagarde quan l'aleshores ministra d'Economia va decidir recórrer a un arbitratge privat per solucionar un contenciós legal entre el banc Crédit Lyonnais i Bernard Tapie arran de l'adquisició d'Adidas i va acabar concedint a Tapie, expropietari de la marca esportiva, una indemnització de 403 milions d'euros.

RedaccióActualitzat
Stéphane Richard, el president director general de la teleoperadora Orange i excap de gabinet de Christine Lagarde, quan va ser ministra d'Economia a França, ha estat detingut en el marc de la investigació sobre el cas de la indemnització milionària a l'empresari Bernard Tapie. Precisament, Richard dirigia el gabinet de Lagarde quan l'aleshores ministra va decidir recórrer a un arbitratge privat per solucionar un contenciós legal entre el banc Crédit Lyonnais i Bernard Tapie arran de l'adquisició d'Adidas i va acabar concedint a Tapie, expropietari de la marca esportiva, una indemnització de 403 milions d'euros.

Davant del jutge, el president d'Orange haurà de respondre sobre el paper i la responsabilitat del Ministeri d'Economia per la decisió de recórrer a l'arbitratge en lloc d'anar als tribunals per resoldre el contenciós.
Anar al contingut