Bakíev va comparèixer fa uns dies al seu feu, al sud del Kirguizistan. (Foto: Reuters)
Bakíev va comparèixer fa uns dies al seu feu, al sud del Kirguizistan. (Foto: Reuters)
Bixkek

El president derrocat del Kirguizistan, disposat a dimitir

El president derrocat del Kirguizistan, Kurmanbek Bakíev, està disposat a deixar el càrrec si l'oposició que ara ostenta el poder d'aquesta república centreasiàtica garanteix la seguretat d'ell i la seva família. Per la seva part, des del govern interí que encapçala Rosa Ontubaieva s'han declarat oberts al diàleg i han demanat a Bakíev que digui com i quan negociar. El president derrocat els ha demanat que les converses es desenvolupin a Jalalabad, la ciutat del sud del país on s'ha refugiat arran de la revolta que l'ha destronat. L'oposició ha retirat la immunitat parlamentària a Bakíev i, abans que s'hi oferís, ha amenaçat de detenir-lo si es negava a dimitir.

Actualitzat
"Jo no penso anar a Bixkek, que sigui Ontubaieva la que vingui a negociar, li garantim la seguretat", ha afirmat Bakíev, que ha afegit que seria "un error" que el govern interí enviés l'exèrcit al sud del país per capturar-lo si continuava resisint-se a dimitir.

El president derrocat, que ha comparegut davant dels mitjans de comunicació a la seva ciutat natal, Teyit, ha condicionat la dimissió al fet "que no hi hagi més gent amb armes pel carrer, ni revoltes amb ús d'armes, confiscació o redistribució de propietat. Naturalment, també han de garantir la seguretat meva, de la meva família i de la gent del meu voltant".

Les dues parts es podrien asseure ara a negociar una sortida a la revolta política, que la setmana passada va causar com a mínim 83 víctimes mortals.
Anar al contingut