Declaracions a "Catalunya vespre", de Catalunya Ràdio

El president deposat d'Hondures, Manuel Zelaya, demana l'ajuda de la comunitat internacional

El president deposat d'Hondures, Manuel Zelaya, ha fet una crida a la comunitat internacional perquè endureixi les seves posicions i faci complir la legalitat davant d'una dictadura com la que diu que s'ha instal·lat a Hondures. En una entrevista concedida a Catalunya Ràdio, Zelaya ha lamentat que el govern "de facto" de Roberto Micheletti hagi respost amb violència a la seva crida al diàleg. Segons Zelaya, la repressió policial que ha dispersat els seus simpatitzats ha causat tres morts i desenes de ferits. També ha dit que, amb ell, hi ha més de 300 persones a l'ambaixada brasilera a Tegucigalpa, que pràcticament no tenen ni menjar ni begudes i que han registrat talls en els subministraments d'aigua i electricitat.

Actualitzat
Manuel Zelaya ha explicat també a Catalunya Ràdio que ha rebut un gran suport del govern espanyol, "de Zapatero, del rei i del ministre Moratinos". Segons Zelaya, "això diu molt d'Espanya" i del seu posicionament a favor de la legalitat i la democràcia. També el Brasil ha sortit en defensa de Zelaya i ha demanat a l'ONU que convoqui una reunió urgent del Consell de Seguretat per tractar el tema i ha subratllat que pateix per la seguretat del president deposat i també "la integritat del personal i les instal·lacions de l'ambaixada brasilera" a Tegucigalpa.

Preguntat sobre si la seva vida corre perill, el deposat president hondureny ha dit que "voler fer canvis en política a favor dels pobres és sempre perillós".

L'entrevista s'ha fet mentre a fora l'ambaixada del Brasil a Hondures, on es troba el president deposat, la tensió era més que evident. Els carrers de Tegucigalpa, la capital, s'han convertit en una batalla campal després que la policia ha carregat contra els manifestants que s'han saltat el toc de queda decretat pel govern.

Zelaya és a l'ambaixada del Brasil des d'aquest dilluns, quan va arribar per sorpresa a Hondures. Feia tres mesos que el president deposat era fora del seu país, on un cop d'estat militar va catapultar Roberto Micheletti al govern.

La irrupció de Zelaya coincideix amb la celebració d'una cimera de l'ONU a Nova York, una coincidència que no sembla casual, sinó més aviat fruit d'una estratègia de Zelaya per captar de nou l'atenció de les Nacions Unides, que ja han condemnat reiteradament el cop d'estat hondureny.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut