Barcelona

El president dels Estats Units aterra a l'Espai Lliure amb la paròdia "Arbusht"

Cada temporada el director del Lliure, Àlex Rigola, proposa un tema als autors vinculats al teatre. Aquest any, al dramaturg valencià Paco Zarzoso li va entregar una entrevista a George Bush com a punt de partida per a una obra. El resultat final és "Arbusht", un muntatge que parodia el president dels Estats Units a través de frases que aquest ha pronunciat al llarg de la seva carrera pública i que es pot veure fins al 30 de juliol a l'Espai Lliure.

Actualitzat
Michael Moore el va ridiculitzar en el cinema i ara Àlex Rigola ha tret a l'escenari el George Bush més teatral. La rèplica del president dels Estats Units apareix en un lavabo públic descamisat i borratxo, com un bala perduda que no sap quin és ben bé el seu paper en el teatre del món. A Julio Manrique no li ha calgut afaitar-se la barba ni buscar la semblança física amb Bush per entrar a fons en la psicologia del personatge.

El programa de mà proposa un joc a l'espectador: descobrir d'un seguit de frases quina és de George W. Bush i quina pertany als diàlegs de les pel·lícules dels germans Marx. Totes les frases que han donat peu a la paròdia han estat extretes de discursos reals del president Bush, retratat en aquest muntatge com un titella dirigit per telepredicadors, empresaris petrolers i assessors polítics.

Paco Zarzoso firma el text que porta el personatge fins al ridícul extrem, en una sàtira amena sense gaires pretensions. És una crítica feta directament des de l'humor, que estarà en cartellera fins al 30 de juliol a l'Espai Lliure.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut