N'Djamena

El president del Txad decreta l'estat d'emergència després dels atacs rebels

El president del Txad, Idriss Déby, ha declarat l'estat d'emergència al país africà. Déby ha adoptat aquesta mesura excepcional per als pròxims 15 dies per tranquil·litzar la situació després dels atacs rebels que hi va haver contra la capital, N'Djamena, a principis de mes. L'estat d'emergència inclou el toc de queda de les dotze de la nit a les sis del matí, autoritza els escorcolls de domicilis i el control de la premsa. El president txadià ha demanat a la ciutadania que mantingui l'ordre per garantir l'estabilitat i el bon funcionament del govern.

Actualitzat
En els pròxims quinze dies, el Txad es troba en estat d'emergència. El president d'aquest país africà, Idriss Déby, justifica la mesura per garantir la seguretat, després dels atacs rebels de començaments de mes, dels quals Déby acusa Al-Qaeda i el veí Sudan, que creu que el volen fer fora del poder.

El govern txadià va mostrar aquest dijous un centenar de presoners que van ser detinguts durant la revolta. Segons la Creu Roja, els combats a l'excolònia francesa van causar 160 morts i un miler de ferits.

França, per la seva banda, ha reconegut que va ajudar militarment el president txadià per repel·lir l'onada rebel. París afirma haver proporcionat munició a les forces del règim de Déby, però ha negat haver participat "directament" en els combats.
Anar al contingut