Brussel·les

El president del Parlament Europeu defensa l'ús del català a la cambra

El president del Parlament Europeu, l'alemany del grup socialista Martin Schulz, ha defensat l'ús del català al plenari, i ha criticat amb duresa la política d'austeritat dels líders europeus. Són algunes de les declaracions fetes en una entrevista a Catalunya Ràdio, la primera que ha concedit a un mitjà de comunicació de l'estat espanyol.

Catalunya RàdioActualitzat
Schulz, que ocupa la presidència de l'Eurocambra des de mitjans de mes, ha admès que convèncer els altres 14 membres de la mesa perquè permetin l'ús del català al plenari serà difícil, perquè n'hi ha que no pensen com ell. De tota manera, està decidit a fer ús d'una clàusula que es va introduir en l'últim intent de dur la llengua a la cambra.

"La decisió de no permetre-hi el català no va tenir res a veure amb la llengua, sinó amb els costos i les infraestructures. Se li va afegir, però, una clàusula de revisió. Jo l'aprofitaré per fer la proposta a la mesa del Parlament", ha explicat.

El president de l'Eurocambra no ha estalviat crítiques a l'imperi de la política d'austeritat: "Si fos l'única seria catastròfic. Per desgràcia, és la decisió que s'ha pres. Aquesta filosofia unilateral de retallades és dramàtica".

Durant l'entrevista, Schulz ha explicat que és un apassionat de Jaume Cabré i que ja ha llegit 100 pàgines de la seva última novel·la, "Jo confesso".

"El meu pare va ser un violinista apassionat i, durant el seu empresonament, durant la guerra, perquè volia tocar amb una orquestra, es va construir ell mateix un violí que encara tinc avui, i sempre que llegeixo el seu llibre miro el violí del meu pare i em sento una mica identificat amb el jove que veu aquest violí com un tresor especial, és a dir, que tinc una relació especial amb la seva novel·la", ha revelat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut