El vicepresident del Parlament del Kurdistan iraquià llegeix la renúncia al càrrec de Barzani
El vicepresident del Parlament del Kurdistan iraquià llegeix la renúncia al càrrec de Barzani
Irbil

El president del Kurdistan iraquià renuncia al càrrec després de la crisi del referèndum

Massud Barzani ha comunicat per carta al Parlament la seva decisió, que es farà efectiva el dia 1 de novembre

RedaccióActualitzat

Massud Barzani renuncia al càrrec de president del Kurdistan iraquià. L'històric dirigent kurd ha comunicat per carta al Parlament la seva decisió, que es farà efectiva el dia 1 de novembre, quan expiri el seu mandat. La cambra li ha donat el vistiplau.

Barzani acusa el govern de l'Iraq de fer servir com a excusa el referèndum d'independència per llançar una operació militar que havia decidit molt abans.

En la carta, l'encara president kurd, que ha fet campanya per l'autodeterminació del seu poble durant prop de quatre dècades, demana al Parlament que prengui mesures per omplir el buit de poder que deixarà.

Barzani pren la decisió després que el referèndum per la independència del 25 de setembre, del qual va ser l'arquitecte, es frustrés i desencadenés una crisi regional entre Irbil i Bagdad amb una represa de les armes per part de kurds i d'iraquians. L'enfrontament ha culminat amb la pèrdua de gairebé tots els territoris que reivindicaven els kurds, més enllà de la seva regió reconeguda oficialment.

Barzani afirma que seguirà servint al Kurdistan com a soldat o peshmerga. Fa 40 anys que els kurds no coneixen un altre líder que Masud Barzani, l'home que ha liderat la lluita del kurdistan iraquià per aconseguir més autonomia.

 

ARXIVAT A:
KurdsKurdistan
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut