Madrid

El president del CGPJ respon a la demanda d'empara de Garzón dient que el jutge no s'hauria de sentir intimidat per opinions

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Francisco José Hernando, ha declarat que el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón "té prou entitat i ha portat casos prou importants i transcendents com perquè una manifestació no l'hagués d'intimidar". Hernando ha respost així a la demanda d'empara del jutge Garzón pels atacs que, segons ell, està patint per part de "El Mundo", la cadena Cope, el web Libertad Digital, un diputat del PP i un vocal del CGPJ.

Actualitzat

Tot i això, el president del CGPJ ha afegit que per formar-se una opinió definitiva sobre la petició d'empara formulada per Garzón ha de veure el text complet de l'escrit, que encara no coneix, per després adoptar una opinió conjunta sobre aquesta qüestió a la Comissió Permanent del Consell de dimarts que ve.

"Una cosa és que no se senti intimidat en la seva voluntat i una altra cosa és que un se senti ofès per les expressions que puguin proferir altres persones", ha precisat el president del CGPJ.

Pel que fa al vocal de la majoria conservadora del Consell, José Luis Requero, que ha donat trasllat d'una informació de "El Mundo" al servei d'inspecció del CGPJ, fet que ha portat que s'obrís una informació prèvia sobre l'actuació del jutge Garzón mentre interrogava els pèrits, Hernando ha dit que s'ha limitat a fer el que fan altres vocals quan tenen coneixement d'un fet que ha de ser investigat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut