Madrid

El president del CGPJ diu que existeix una "bústia de missatges" entre el govern espanyol i ETA

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Francisco José Hernando, s'ha referit a les informacions publicades al diari "El Mundo" segons les quals Cuba va fer de "bústia de correus" dels missatges entre el govern espanyol i ETA. Hernando ha confirmat que la "bústia de missatges" entre l'executiu i la banda terrorista "existeix" però que "pot estar a Cuba o a qualsevol altre lloc".

Actualitzat

Segons publica el diari "El Mundo", durant el procés de pau, Cuba va fer un paper de "bústia de correus" entre el govern espanyol i ETA. El rotatiu explica que emissaris de l'executiu traslladaven el que volien comunicar a la banda terrorista a alts funcionaris cubans, que traslladaven els missatges al dirigent de Batasuna, Joseba Álvarez.

Preguntat per aquestes informacions, el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial ha confirmat que "la bústia d'ETA existeix, però això no vol dir que estigui a Cuba".

Francisco José Hernando també ha explicat que un jutge està investigant les relacions que hi ha hagut entre el govern i la banda terrorista, però no ha volgut opinar sobre les actuacions judicials obertes. Hernado s'ha referit amb aquestes paraules a unes altres informacions publicades en aquest cas pel diari "El País" que asseguren que el jutge de l'Audiència Nacional Juan del Olmo està investigant les possibles connexions entre el dirigent etarra Jon Iurrebaso, detingut a França el 29 de març, i el govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Segons el rotatiu, en el moment de la seva detenció, Iurrebaso va assegurar que formava part de l'equip negociador entre ETA i l'executiu espanyol.

Anar al contingut