Madrid

El president del CGPJ diu que dóna suport a totes les actuacions per "pacificar" el País Basc, però que la justícia no està en treva

El president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Francisco José Hernando, ha dit que dóna suport a totes les actuacions que "tendeixin a pacificar el País Basc", però ha advertit que "el poder judicial no està en treva". Hernando ha defensat l'actuació del jutge Fernando Grande-Marlaska i ha assegurat que no hi ha cap irregularitat en la seva actuació. Amb aquestes declaracions, el president del CGPJ ha valorat l'anunci de contactes entre el govern i ETA per aconseguir la disolució de l'organització terrorista.

Actualitzat
Francisco José Hernando ha assegurat que són "benvingudes" totes les activitats  "que tendeixin a pacificar el País Basc i tots els llocs on hi hagi assassinats i terrorismes", però ha volgut deixar clar que "el poder judicial no està en treva" i ha afegit que "els jutges tenen l'obligació d'actuar perquè estan sotmesos a l'imperi de la llei". Sobre les crítiques a l'actuació del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska, que està instruint un sumari polèmic sobre el finançament d'ETA mitjançant l'extorsió, el president del CGPJ ha afirmat que "s'està sobrepassant la racionalitat" i "no s'està afavorint l'actuació de l'òrgan jurisdiccional". Hernando ha admès el dret "a la crítica", però "sense desqualificacions".
Anar al contingut