Barcelona

El president del CAT nega que es condicionés el vot al transvasament amb la promesa de desbloquejar projectes urbanístics

El president del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT), Daniel Pi, ha negat les acusacions fetes per l'alcalde de Montblanc, el republicà Josep Andreu, que assegura que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) es va comprometre a canviar els informes negatius de plans parcials municipals d'urbanisme del Camp de Tarragona a canvi del vot favorable dels ajuntaments del consorci d'aigües a l'enviament d'aigua a Barcelona. "La notícia és absolutament i radicalment falsa i em sorprèn que hagi fet aquestes declaracions", ha dit Pi a Catalunya Ràdio. Segons Pi, a l'assemblea del CAT només es va recordar que la construcció de la canonada cap a Barcelona facilitaria que es poguessin revisar els informes urbanístics desfavorables per la falta d'aigua amb l'entrada en vigor de la dessaladora de Cunit. Pi ha dit que en cap cas es va voler condicionar el vot dels ajuntaments.

Actualitzat

"El que es va dir a l'assembla és que, de la mateixa manera que es treballava" per portar aigua a Barcelona, "era l'hora de tenir en compte que a l'àrea del consorci teníem un problema per donar nous abastiments", ha dit Pi, que ha recordat que qualsevol possible revisió dels informes està lligada a que "es donin les condicions per tenir nous cabals, i això va lligat bàsicament a la dessaladora de Cunit, i aquesta dessaladora pot baixar l'aigua per la canonada que en aquests moments sembla que s'ha de començar a construir".

El que sí que va passar a l'assemblea del consorci, segons el president del CAT, és que "una immensa majoria dels alcaldes" presents van considerar que per a la demarcació seria positiu "disposar d'una segona font d'abastiment en situacions d'emergència" a través de la canonada de l'Ebre i per rebre aigua procedent de la dessaladora de Cunit un cop estigui en marxa.

"De canvi de vot, res de res", ha insistit Daniel Pi, que creu que "només des de la mala fe o les ganes de fer mal es pot llançar una acusació" d'aquest tipus.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut