El president de Xile, davant la revolta social: "El país està en guerra"
Enfrontaments entre manifestants i la policia a Xile (Reuters)

El president de Xile, davant la revolta social: "El país està en guerra"

Amb 11 morts durant les protestes, el president Piñera diu que lluiten "contra un enemic poderós, implacable, que no respecta res ni a ningú"

RedacccióActualitzat

El president de Xile, Sebastián Piñera, ha assegurat que el seu país "està en guerra", durant una nit que ha incrementat la xifra de morts, almenys 11, després dels greus disturbis que van esclatar divendres.

"Estem en guerra contra un enemic poderós, implacable, que no respecta res ni a ningú i que està disposat a utilitzar la violència i la delinqüència sense cap límit. Que està disposat a cremar els nostres hospitals, el metro, els supermercats, amb l'únic propòsit de produir el dany més gran possible".

El president de Xile, Sebastián Piñera

 

La pitjor explosió social des de fa dècades

Aquest dilluns el paisatge a Santiago, sota toc de queda de 7 de la tarda a les 6 del matí, és desolador. Els transports públics gairebé estan paralitzats, botigues i centres educatius tancats i prop de 10.000 policies i militars patrullen pels carrers.

És el primer cop des de la dictadura de Pinochet que els soldats es posicionen al carrer fruit de l'estat d'emergència que es va decretar divendres.

 

Per aquest dilluns els estudiants han fet crides a noves manifestacions a Santiago, amb el temor de saquejos que ja s'han produït aquestes dues nits passades.

Botiga saquejada durant les protestes a Concepción, Chile (Reuters)

 

Els disturbis, que van començar com una protesta estudiantil per rebutjar la pujada dels preus dels bitllets de metro, han deixat ja un balanç d' 11 morts arreu del país.

L'increment del preu del metro va ser suspès dissabte però els disturbis no s'han aturat en una mostra de còlera davant les condicions socioeconòmiques de gran part de la població, les desigualtats i discriminacions en el terreny de l'educació i la salut.

 

ARXIVAT A:
Xile
Anar al contingut