Nova York

El president de l'Iran afirma que abans de mig any es resoldrà el conflicte del seu programa nuclear

L'Iran afirma que la solució al conflicte pel seu programa nuclear pot arribar en qüestió de mesos. El president iranià, Hassan Rouhani, ho assegura en una entrevista a "The Washington Post". Aquest dijous es reuniran els caps de la diplomàcia nord-americana i iraniana en la primera trobada, cara a cara, en 30 anys.

RedaccióActualitzat
L'Iran va fent passos significatius en la seva campanya per projectar una imatge diferent al món. El president, Hassan Rouhani, ha dit en una entrevista a "The Washington Post" que vol resoldre el conflicte sobre el seu programa nuclear abans de tres o sis mesos. És el temps, que segons ell, haurien de durar les negociacions amb els Estats Units i cinc potències mundials més. Rouhani intensifica d'aquesta manera el seu missatge conciliador aprofitant l'Assemblea General de l'ONU.

Precisament aquest mateix dijous hi haurà una trobada dels ministres d'Afers Estrangers d'aquestes sis potències amb el seu homòleg iranià. Serà el primer cop en 30 anys que es reuneixen els caps de la diplomàcia nord-americana i iraniana.

Tot i així, el president de l'Iran ha admès que era massa d'hora per forçar una encaixada de mans pública amb Barack Obama, tal com s'havia rumorejat que passaria. De moment, Rouhani parlarà amb el secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry.

El que ha aixecat molta polseguera, però, són les declaracions de Rouhaní sobre l'Holocaust. En una entrevista amb la CNN, i segons traducció de la mateixa cadena, el president iranià va assegurar que l'Holocaust era un crim contra els jueus condemnable. Una agència de Teheran, però, assegura que la traducció és incorrecta, i que Rouhani en cap cas es va referir directament a l'Holocaust, sinó a fets que s'haurien de deixar a la interpretació dels historiadors.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut