Boi Ruiz i Josep Prat se saluden, en una imatge d'arxiu. (Foto: ACN)
Boi Ruiz i Josep Prat, en una imatge d'arxiu.(Foto: ACN)
Reus

El president de l'ICS dimiteix dels càrrecs a l'Ajuntament de Reus i el grup privat USP

El president de l'Institut Català de la Salut, Josep Prat, ha dimitit com a vicepresident del grup sanitari privat USP i com a director general de Serveis de l'Ajuntament de Reus a través d'Innova, el "holding" d'empreses municipals de la capital del Baix Camp. Prat ha al·legat motius personals i ha afegit que no vol danyar la imatge de la Generalitat, després de la denúncia que la CUP ha presentat contra ell. La formació l'ha denunciat davant de la Fiscalia de l'Audiència Nacional de Madrid per incompatibilitat de càrrecs. Tant el mateix Prat com el conseller de Salut, Boi Ruiz, mantenen que els càrrecs eren plenament compatibles.

RedaccióActualitzat
Diversos partits havien demanat la dimissió de Prat per la compaginació dels càrrecs. És president de l'Institut Català de la Salut, la principal empresa pública catalana, amb 40.000 treballadors. També era director general d'Innova, un "holding" reusenc format per 22 empreses, i vicepresident i conseller del grup sanitari privat USP Hospitales, un dels més grans del món.

Entre les 22 empreses d'Innova, que representa el 70% del pressupost de Reus, hi ha serveis com la funerària, les aigües i el transport públic, però, principalment, algutina les del sector sanitari, com ara l'Hospital Universitari de Sant Joan, el grup Sagessa i Imatge Mèdica Intercentre, S.L.

Prat va ser nomenat en aquest càrrec per l'anterior equip de govern de Reus (PSC-ERC-ICV), tal com ha recordat l'alcalde, Carles Pellicer (CiU), que ha acceptat la dimissió de Prat perquè "el govern necessita treballar amb tranquil·litat". En una roda de premsa en què no ha admès preguntes, Pellicer no ha indicat si hauria forçat la renúncia de Prat.

Segons el Departament de Salut, els serveis jurídics van avalar el seu nomenament i van argumentar que el càrrec de president de l'ICS és representatiu i no pas executiu, i que no es cobra cap sou per exercir-lo. El conseller de Sanitat, Boi Ruiz, ha reiterat avui que no hi havia cap incompatibilitat en els càrrecs de Prat.

El president de l'ICS ha enviat una carta als treballadors d'aquest organisme públic explicant-los que la compatibilitat dels càrrecs que tenia és "legal, legítima i no excepcional" i al·lega que hi ha renunciat per no danyar "la imatge i el prestigi de l'ICS i, per extensió, de la Generalitat de Catalunya".
Anar al contingut