Sant Esteve de Palautordera

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acusa el govern espanyol d'antidemòcrata

Puigdemont ha aprofitat també per respondre a la CUP que demostrin que són lleials al poble de Catalunya, abans d'exigir de posar data a un referèndum unilateral

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acusa el govern espanyol d'antidemòcrata. Són les primeres declaracions de Puigdemont després que el govern espanyol demanés al Tribunal Constitucional suspendre la votació del Parlament sobre el procés de desconnexió amb Espanya i que s'obrís la via penal contra Carme Forcadell.

Puigdemont ha carregat contra el govern espanyol durant l'escola d'estiu de les Joventuts Nacionalistes a Sant Esteve de Palautordera:

"Rotundament els antidemòcrates son els que conspiren i conspiren des de dins de l'Estat Espanyol, des del cor del govern espanyol encara que en alguns d'aquests conspiradors el vulguin promoure els altars del Vaticà".

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha marxat de vacances a Etiòpia. Alguns mitjans de comunicació consideren un desafiament independentista el fet que la presidenta hagi marxat en plena tempesta política.

Puigdemont ha aprofitat també per respondre a la CUP que aquest dissabte anunciava com a condició per donar suport a la qüestió de confiança posar data a un referèndum unilateral el primer semestre de l'any que ve:

"I entre la comoditat de buscar majories alternatives que poguessin aprovar pressupostos o la fidelitat a la fulla de ruta, hem triat la fidelitat a la fulla de ruta. I per això ens sotmetem a la votació de confiança. Com que hem demostrat, insisteixo, que som lleials al poble de Catalunya, per davant del partit o de l'assemblea, exigim als altres que ens demostrin que són lleials al poble de Catalunya per davant de la seva assemblea abans d'exigir res a ningú més".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut