Barcelona

El president de la Generalitat assumeix les competències sobre la contractació de les campanyes per al referèndum

Pasqual Maragall ha assumit les competències sobre la contractació de les campanyes per al referèndum de l'Estatut, que abans corresponien al Departament de Governació, i ha proposat canviar el sistema de presa de decisions del consell executiu per afavorir la continuïtat del tripartit malgrat un hipotètic no d'ERC al referèndum de l'Estatut. Maragall ha plantejat ja a Esquerra que els acords del consell de govern s'adoptin per votació i no per assentiment. D'aquesta manera quan s'hagi de desenvolupar algun punt de l'estatut es podrà tirar endavant malgrat l'oposició dels republicans.

Actualitzat

El president de la Generalitat, Pasqual Maragall, ha assumit les competències sobre la contractació de les campanyes per al referèndum de l'Estatut, que abans corresponien al Departament de Governació. Ho ha anunciat el conseller Portaveu, Joaquim Nadal, que ha negat que la reorganització l'hagi motivat el fet que les competències sobre la campanya les tinguessin consellers d'Esquerra Republicana, partit que fins ara s'ha manifestat en contra del text de l'Estatut aprovat al Congrés.

Les competències sobre la campanya depenien fins ara de les conselleries de Presidència i Governació, dirigides per Josep Bargalló i Joan Carretero, tots dos d'ERC. Joaquim Nadal ha assegurat que és una conseqüència "lògica i congruent" amb la creació de la comissió interdepartamental presidida per Maragall. Aquesta comissió és l'encarregada de gestionar tota l'actuació del govern tripartit en relació amb el referèndum de l'Estatut.

En la reunió, segons ha explicat Nadal, s'ha començat a analitzar el material publicitari proposat per vuit agències que s'han presentat a la convocatòria pública per a la campanya. El pressupost inicial és de 240.000 euros.

Nadal, ha confirmat també que el desig del president català, Pasqual Maragall, i de l'executiu tripartit que formen PSC, ERC i ICV-EUIA és "esgotar tant com sigui possible la legislatura", independentment del resultat del referèndum.

El portaveu del govern ha traslladat la "convicció" de Maragall de la continuïtat del tripartit, "un objectiu compartit" pels partits del govern i "perfectament assolible independentment, ara per ara, del que passi al referèndum", ha apuntat.

No obstant això, Nadal ha dit que és una "lectura de futur" com es comportarà l'executiu català després del referèndum, una consulta en la qual ERC podria no donar el "sí" al nou text autonòmic. Serà aleshores, ha dit Nadal, quan caldrà analitzar com funciona el govern tripartit, si segueix una "via de consens", de "discrepàncies compartides" o bé si es produeixen altres escenaris de confrontació.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut