Barcelona

El president de la Generalitat anuncia que el govern no recorrerà la llei de la dependència i sí el decret de mínims de Primària

El president del govern, José Montilla, ha anunciat, després de la reunió del Consell de govern, que la Generalitat no recorrerà la llei de la dependència. Montilla ha recordat que el dictamen del consell consultiu que considera que la llei envaeix competències de la Generalitat no és vinculant. El consell va dictaminar que la llei és inconstitucional en un 70% dels articles. D'altra banda, el govern ha ajornat una setmana la presentació del recurs contra el decret d'ensenyaments mínims de Primària. Això sí, el president Montilla ha assegurat que es presentarà i s'inclourà en el recurs l'aplicació de la tercera hora de castellà.

Actualitzat

El president Montilla ha justificat la decisió de no portar la llei de dependència al TC perquè no va en contra de l'autonomia catalana, ja que "no impossibilita" que Catalunya tingui la seva pròpia xarxa de serveis socials. Montilla ha posat per sobre de "l'ambició nacional" el "patriotisme social". En aquest cas aquest "patriotisme" es concreta en la voluntat de garantir que arribin a Catalunya els recursos necessaris per garantir la universalització del dret a l'assistència als dependents.

La consellera Capdevila (ERC) ja s'havia mostrat partidària d'anteposar els interessos socials als polítics i no endarrerir l'aplicació de la llei per aquesta qüestió. "Tot el sector social i sobretot totes les entitats directament afectades van en la línia de dir que no s'endarrereixi (l'aplicació de la llei de dependència) per una qüestió política", ha assenyalat la consellera.

PSC i ICV-EUiA s'havien inclinat públicament a no recórrer al Tribunal Constitucional, mentre que ERC havia manifestat que la llei és un "un pas endavant per aconseguir la universalització dels serveis socials", encara que no tindria "inconvenient" a fer-ho si CiU ho planteja al Parlament.

De la llei de la dependència se'n podran beneficiar més de 200.000 persones a tot Catalunya.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut