Futbol

El president de la Federació Asturiana titlla Guardiola d'"estranger" pel fet de ser català

La presència de Xavi Hernández a l'entrega dels Premis Príncep d'Astúries no ha servit per aplacar la polèmica. El jugador egarenc ha sortit cap a Oviedo, en un vol privat que ha posat a la seva disposició i la de Manel Estiarte la fundació dels premis Príncep d'Astúries. La polèmica sobre la negativa de Guardiola a donar permís per anar a recollir el premi als jugadors que estiguin convocats per al partit a Saragossa s'ha escalfat encara més quan ha entrat en escena el president de la Federació Asturiana de Futbol, Maximino Martínez, que ha titllat el tècnic blaugrana "d'estranger" pel fet de ser català.

Actualitzat
Maximino Martínez, president de la Federació Asturiana de Futbol, s'ha convertit en el protagonista polèmic del matí. Ell solet s'ha encarregat d'escalfar la prèvia de l'entrega del premi Príncep d'Asturies amb unes declaracions en què mira de trobar una explicació al motiu pel qual Josep Guardiola i José Mourinho no han permès a tots els campions del món viatjar a Oviedo.

"Són dos entrenadors pràcticament estrangers. Mourinho és de Portugal i Guardiola català, així que potser no saben el que signifiquen els premis Príncep d'Astúries. Haurien d'haver rebut l'ordre dels seus presidents i no haver dit en principi que no, perquè no sabien el que estaven dient", ha assegurat Martínez en declaracions a Ràdio Marca.

La rèplica del tècnic del Barça ha estat inmediata. "Les paraules es defineixen per si mateixes. En lloc d'agafar les coses positives dels gallecs, bascos, catalans... n'hi ha alguns que no entenen res".

Guardiola dóna prioritat al partit de dissabte a Saragossa abans que als premis. Valdés, absent dimecres contra el Copenhaguen, ha entrat entre els 18 convocats per jugar a La Romareda. Com s'esperava, a la llista no hi són ni Xavi ni Milito i sí el migcampista del filial Thiago.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut