El Vaticà

El president de la Diputació de Lleida va al Vaticà per defensar que les obres d'art sacre de la Franja es quedin al Museu Diocesà

El president de la Diputació de Lleida, Isidre Gavín, és al Vaticà per tractar l'assumpte de les obres d'art sacre de la Franja que són al Museu Diocesà de Lleida i que reclama la diòcesi de Barbastre. Isidre Gavín s'ha reunit amb monsenyor Miquel Huguet Ametller, responsable d'Assumptes d'Espanya de la Secretaria d'Estat del Vaticà, a la Santa Seu, després de la petició d'audiència realitzada al març, per lliurar al representant del Vaticà l'argumentació jurídica i històrica que defensa la unitat d'aquesta col·lecció d'art sacre. Gavín està convençut que, amb les proves aportades, la Santa Seu no obligarà el museu a desfer-se de part del seu fons artístic.

Actualitzat

El president de la Diputació de Lleida, Isidre Gavín, s'ha mostrat 'molt satisfet' per la receptivitat del Vaticà en la visita que ha fet per defensar la propietat lleidatana de les obres d'art en litigi amb l'Aragó i la unitat del Museu Diocesà de Lleida. Gavín afirma que a través d'aquesta visita s'ha transmès a la Santa Seu la realitat lleidatana del conflicte i confia que es tingui en compte en la seva resolució.

L'argument principal que el representant de la Corporació provincial ha aportat al Vaticà és que les obres d'art són afers d'interès general per als ciutadans de les comarques de Lleida, per al patrimoni cultural i històric del territori i per a totes les institucions que formen part del Consorci del Museu, i que també correspon a la Diputació de Lleida defensar-ne la unitat i integritat.

Respecte a les crítiques d'electoralisme que li han fet tant membres del govern com de l'Ajuntament de Lleida, controlat pel PSC, Isidre Gavín, de CiU, ha respost que la Generalitat ha tingut una actitud erràtica, justificada per la Paeria.

Anar al contingut