Bulgaria

El president de Bulgària indulta les infermeres condemnades a Líbia per contagi de la sida

El president de Bulgària, Georgi Parvanov, ha signat un decret en què perdona les infermeres i el metge acusats d'haver contaminat criatures amb el virus de la sida a Líbia. Els sanitaris han arribat a l'aeroport de Sofia, acompanyats per la comissionada de Relacions Externes de la Unió Europea i de la primera dama francesa, després que Líbia els ha concedit l'extradició a canvi de d'importants ajudes.

Actualitzat

Feia vuit anys que eren a la presó acusats d'infectar al voltant de 500 nens a l'hospital infantil de Bengasi. Ells sempre es van declarar innocents i van insistir que les infeccions van passar per la higiene precària que hi havia a l'hospital. Els tribunals libis, però, els van condemnar a mort.

Després de moltes negociacions, fa pocs dies se'ls va commutar la pena per cadena perpètua, que podien complir al seu país. A canvi de l'extradició, Líbia rebrà importants ajudes per modernitzar l'hospital pediàtric i les famílies dels nens, indemnitzacions milionàries.

Aquesta extradició s'ha fet efectiva avui mateix. Líbia els ha alliberat i han estat traslladats des de Trípoli fins a la capital de Bulària, Sofia. Amb ells viatjava, entre d'altres, Cecilia Sarkozy, la dona del president francès, Nicolas Sarkozy, que en els últims dies n'ha negociat l'alliberament amb el règim de Muamar Al Gadafi. A les pistes, han estat rebuts per familiars, amics i autoritats del país.

Poc després s'ha sabut que el president de Bulgària els ha indultat i que no hauran d'ingressar a cap presó.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut