Juanma Moreno jurant el càrrec en presència de la presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet (EFE)
Juanma Moreno jurant el càrrec en presència de la presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet (EFE)

Juanma Moreno promet "bel·ligerància activa" contra qui "vol trencar Espanya"

En la presa de possessió del president andalús, Pablo Casado ha dit que el PP fa "el primer pas per recuperar el govern d'Espanya"

RedaccióActualitzat

Catalunya ha estat ben present, encara que de manera implícita, en el discurs de presa de possessió de Juanma Moreno, del PP, com a president de la Junta d'Andalusia. Moreno ha promès "bel·ligerància activa" contra qui "vol trencar Espanya i dividir la societat".

El nou president andalús, que governarà amb Ciutadans i gràcies al suport dels ultradretans de Vox, ha jurat el càrrec davant l'Estatut d'Autonomia i la Constitució Espanyola. Juanma Moreno ha assegurat que el seu govern defensarà Espanya de manera aferrissada:

"Som un poble compromès amb la unitat d'Espanya. Per tant, defensarem Espanya. Que ningú dubti que mantindrem una bel·ligerància activa amb qui trossegi el nostre país"

El líder popular andalús ha agafat el relleu de Susana Díaz i s'ha convertit en el primer president no socialista de la comunitat des de la recuperació de la democràcia.

 

Juanma Moreno saludant Francisco Serrano, el líder andalús de Vox, el partit ultradretà que permet governar al PP i Cs a la Junta (EFE)


Al costat de la ministra d'Administracions Públiques, Meritxell Batet, i de la cúpula del Partit Popular, Moreno ha defensat que el seu executiu serà un "aliat fidel" del govern d'Espanya, perquè la "confrontació institucional" que s'ha exercit aquests anys "ha restat oportunitats al progrés" d'aquesta terra. "La lleialtat ha d'estar per sobre dels partits i de batalles personals", ha dit el president de la Junta.

En el discurs de presa de possessió, Juanma Moreno ha reivindicat el govern de l'anterior president espanyol quan ha assegurat que vol que el seu executiu tingui "l'alçada institucional i el compromís d'un gran govern, el que va encapçalar Rajoy i va tenir com a vicepresidenta Soraya Saénz de Santamaría". Ha subratllat que, "en moments molt difícils, el seu bon fer, la decisió reformista i la seva intel·ligència van ser una assegurança per a Andalusia".

 

Pablo Casado i la seva dona, Isabel Torres, arribant al parlament andalús (EFE)


Pablo Casado, acompanyat de la seva dona, Isabel Torres, ha estat present a l'acte de presa de possessió de Juanma Moreno. El president del PP ha dit que el canvi al govern andalús és el punt d'arrencada per tornar al govern espanyol:

"Estic convençut que serà el primer pas per a molts governs autonòmics i municipals que el maig recuperarà el Partit Popular, i també per a la recuperació del govern d'Espanya quan hi hagi eleccions generals"

 

Rajoy felicitant Moreno després que el nou president de la Junta ha jurat el càrrec (EFE)


Qui va perdre el govern a mans de Pedro Sánchez, Mariano Rajoy, no ha perdut l'ocasió per assistir a l'acte d'aquest divendres. L'expresident espanyol i del PP ha defensat que el canvi de govern a Andalusia "és bo" per a aquesta comunitat autònoma.

"No soc qui per donar consells a ningú. Jo li desitjo molta sort a Juanma Moreno. Té molta capacitat, dedicació i experiència. A partir d'aquí, la sort també compta (···) El que ha passat és bo per a Andalusia i espero que tot això vagi en benefici dels andalusos."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut