El president del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, en la roda de premsa que ha fet el 13 de Novembre …
El president del grup municipal del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, en la roda de premsa que ha fet el 13 de Novembre de 2017 per valorar el trencament del pacte de govern entre BComú i PSC. Pla mig. (horitzontal)

El PPC reclama un ple extraordinari a Barcelona després del trencament amb el PSC i descarta pactes puntuals amb Colau

ACN Barcelona.-El líder del PPC a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha reclamat aquest dilluns la celebració d'un ple extraordinari a la ciutat després que les bases de BComú hagin votat el trencament del pacte de govern amb el PSC. Fernández Díaz ja ha descartat pactes puntuals amb Ada Colau i ha insistit que el que cal és una alternativa "a aquest model de l'esquerra més extrema". El popular s'ha queixat que sigui "l'entorn de la CUP" qui fixi l'agenda municipal, ja que la posició que ha acabat imposant-se és la de regidors com Gerardo Pisarello, Jaume Asens o Eloi Badia. "Ada Colau trenca amb el PSC, enfonsa Barcelona, divideix el seu partit i fa independentisme", ha dit. També ha lamentat que la ruptura arribi a pocs dies de la decisió sobre la seu de l'Agència Europea del Medicament.

En roda de premsa, Fernández Díaz s'ha queixat que "qui marca la pauta municipal no és Colau, sinó els regidors de BComú propers a la CUP". En tot cas, ha reclamat un ple extraordinari per abordar aquesta "crisi de ciutat", i ha recordat que l'alcaldessa "no dubta a convocar-los per donar suport a les tesis independentistes". "Doncs que ho faci per resoldre aquesta crisi i per demostrar que l'Ajuntament està al servei de la ciutat i no de projectes personalistes i sectaris com el seu", ha afegit.Pel que fa als pactes puntuals dels que ara parla BComú per seguir governant, el popular ja s'ha descartat i, amb to irònic, ha deixat la geometria variable a Cs, amb qui Colau ja va acordar el pla de l'habitatge. "La majoria de la ciutadania no em diu que pactem amb Colau, sinó que ens unim per fer-la fora democràticament", ha remarcat. Després que Grup Demòcrata i ERC s'oferissin per afavorir la governabilitat de la ciutat, el popular ha insistit en la seva aposta per construir una alternativa al govern de Bcomú. "El que cal no és que Colau faci fora el PSC del govern, sinó que des de l'oposició fem un esforç per posar la ciutat per sobre de les sigles i fer fora Colau", ha reblat.Al seu parer, Barcelona "no es construeix sobre el rebuig al 155, sinó sobre alternatives a aquest model de l'esquerra més extrema". També ha aprofitat per recomanar al PDeCAT i a ERC que si volen ser coherents, haurien de trencar els seus pactes amb el PSC a Vilanova i la Geltrú, a Premià de Mar o a l'Àrea Metropolitana. També s'ha queixat que aquesta decisió arribi quan la UE ha de decidir si Barcelona acull la seu de l'Agència Europa del Medicament. Ha apuntat que la ciutat ja ho tenia "difícil per culpa del debat independentista" i a això ara se li suma un "govern municipal trencat i una Barcelona dividida i inestable en el seu ajuntament".

Anar al contingut