Catalunya

El PPC no descarta assolir els millors resultats de la seva història

El PP de Catalunya es presenta en aquestes eleccions municipals amb el convenciment que poden assolir els millors resultats de la seva història. La implantació territorial és un dels seus reptes. També ho és entrar als governs de la Diputació de Barcelona i Tarragona.

Actualitzat
El PP de Catalunya té actualment 284 regidors, formen part de l'equip de govern a 34 ajuntaments i tenen tres alcaldies: la de Creixell, Pontons i Bassella. El 22 de maig presentaran 540 candidatures, una xifra similar a la de fa 4 anys. Aquest cop, però, han intentat que les persones que les integren siguin del municipi. També han fet una important renovació, de fins al 60% a les comarques de Barcelona.

Barcelona
"Centrats en tu" és el lema amb què Alberto Fernández Díaz, cap de llista del PPC, aspira a l'alcaldia de Barcelona. La lluita contra la crisi i la delinqüència, i la millora de les polítiques socials són els objectius que s'ha marcat Fernández Díaz. Al Casinet d'Hostafrancs, escenari de l'acte d'inici de campanya, hi era present la líder del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, per donar-li suport.

Alberto Fernández-Díaz ha defensat que la seva campanya donarà respostes a "allò que preocupa la gent" i, davant les acusacions rebudes de fer electoralisme amb la immigració, ha afirmat que "no hi ha cap de les meves propostes que no hagi defensat al llarg dels últims anys" i ja ha avisat que "no callaran". El cap de llista popular creu que cal "exigir als immigrants allò que ens exigim a nosaltres mateixos" i que els nouvinguts "han d'entrar al nostre país per la porta, complint la llei, i no pas per la finestra, infringint la llei".

Fernández-Díaz ha criticat Jordi Hereu i Xavier Trias per haver-se allunyat de les preocupacions de la ciutadania promovent i defensant, respectivament, el referèndum de la Diagonal i la consulta sobiranista del passat 10 d'abril. Arran de la consulta independentista, Fernández-Díaz ha dit que "mentre alguns volen que Catalunya surti d'Espanya, jo crec que cal posar l'accent en el fet quer Barcelona i Catalunya surtin de la crisi".

Tarragona

"Alejandro, el teu nou alcalde" és el lema amb què es presenta el cap de llista del PPC per Tarragona, Alejandro Fernández, que ha assegurat, des de la rambla Nova, que la ciutat "encara els reptes de capitalitat provincial, sanitària, ferroviària, amb un atur rècord i d'immigració il·legal".

Lleida
La nova candidata del PP, Inma Manso, ha anunciat que farà una campanya "de persona a persona" per denunciar "la miopia i els abusos impositius" de l'actual govern de la Paeria. En l'inici de la campanya, Manso ha avançat els seus eixos programàtics, entre els quals destaquen la seguretat i la immigració.

Girona
El PP a Girona, la tercera força política, encapçalada per la gironina Concepció Veray, espera poder superar als dos regidors actuals. L'alcaldable popular s'ha trobat amb militants a la seva seu electoral i després d'un sopar a peu dret, han descobert el primer cartell electoral.

Objectius
La voluntat dels populars és ser decisius per poder condicionar les polítiques que es fan des dels municipis. Els populars catalans no es presenten a aquestes eleccions sota cap marca blanca a cap municipi de Catalunya

El PP parteix, segons les seves enquestes, de bones perspectives, sobretot a l'àrea metropolitana de Barcelona. Entre els seus objectius, entrar a formar part del govern de les Diputacions de Tarragona i de Barcelona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut