Castelldefels

El PPC es presenta com l'únic partit potent per evitar que els catalans perdin la condició d'europeus

RedaccióActualitzat

El PP català, amb el candidat Santiago Fisas al capdavant, ha començat la campanya electoral de les eleccions europees al Centre Cívic Frederic Mompou de Castelldefels, una de les principals alcaldies dels populars a Catalunya. Amb l'eslògan "El que està en joc és el futur", la campanya girarà al voltant de tres eixos: ocupació, recuperació econòmica i Espanya.

El PPC insisteix que no defugirà el debat sobiranista perquè els "importa Europa, però encara més Espanya" i la seva unitat. De fet, Fisas fins i tot ha acusat el candidat de CiU, Ramon Tremosa, d'"antieuropeista", perquè entén que una possible independència exclouria Catalunya de la Unió Europea. En aquest sentit, Fisas ha presentat el Partit Popular com "l'únic amb la força necessària" per evitar que els comicis del 25 de maig siguin els "últims en què els catalans tinguin dret a vot".

"No permetrem que ens treguin el nostre dret a ser espanyols i europeus. No permetrem que siguin les últimes eleccions europees en què els catalans tinguem dret a vot, no permetrem que hàgim de renunciar allò que som", ha assegurat.

Fisas ha destacat la tasca del seu partit a favor de Catalunya a Brussel·les i ha posat com a exemple l'impuls a la xarxa ferroviària de mercaderies. "Gràcies al PP, tenim el corredor mediterrani" perquè els socialistes "hi havien deixat un Power Point", ha afirmat. 

El candidat dels populars ha assegurat que no els fa por el suport que pugui tenir C's i, sobre l'auge dels partits d'extrema dreta i antieuropeistes, ha afirmat que és un problema "greu" i que ell aposta per "no pactar-hi". 

Al llarg de la campanya, Fisas rebrà el suport de diversos membres de l'executiu espanyol, entre els quals el president, Mariano Rajoy, que participarà en l'acte central del dissabte 17 a l'Hospitalet, amb el cap de llista Miguel Arias Cañete. També visitaran Catalunya els ministres Jorge Fernández Díaz, Luis de Guindos i José Manuel García-Margallo, a més d'altres alts càrrecs com la presidenta del PP madrileny, Esperanza Aguirre.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut