Barcelona

El PPC acusa Mas de dividir Catalunya i començar un camí "cap al no-res"

La presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, acusa els promotors de la declaració de sobirania de "trencar la convivència" i d'obrir el camí cap a la independència, que segons ella "fracassarà". El PPC dóna la benvinguda al PSC al "cantó de la legalitat democràtica" i insta els diputats d'Unió a desmarcar-se de la proposta.

RedaccióActualitzat
La presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, acusa els promotors de la declaració de sobirania de "trencar la convivència" i "dividir Catalunya" en obrir el camí cap a la independència, que segons ella "fracassarà" i és un camí "cap al no-res". En la intervenció al debat sobre la declaració de sobirania al Parlament, Sánchez-Camacho ha acusat CiU de presentar una "proposta unilateral d'independència a través de la trampa del dret a decidir" seguint un guió d'ERC, que és "qui mana a l'ombra".

En un discurs que ha fet mig en castellà, mig en català, la dirigent del PPC ha afirmat que Catalunya "no vol la independència" i que, tal com l'han plantejat CiU, ERC i ICV-EUiA, que apel·len a un exercici democràtic, el debat és "fals" perquè "la democràcia no existeix sense legalitat". Sánchez-Camacho ha mostrat una sentència del Tribunal Constitucional que "diu que el subjecte sobirà del dret a decidir és Espanya i no pot ser cap comunitat autònoma, i qui ho faci estarà actuant al marge de la llei". La líder del PPC ha advertit que aquest procés portarà a sortir de la Unió Europea i que el seu partit "actuarà".

Sánchez-Camacho ha aixecat una ovació de les seves files quan ha donat la benvinguda al PSC al "cantó de la legalitat democràtica", per la decisió de votar en contra de la proposta tripartita. També s'ha adreçat als diputats d'Unió, després de la crisi oberta amb CDC, per demanar-los "seny i sentit comú" i que es desmarquin de la proposta per "no donar aval al separatisme".

La presidenta del Partit Popular a Catalunya ha esmentat diversos casos de corrupció que esquitxen CiU i el PSC i ha acusat el govern d'Artur Mas de no donar resposta al descrèdit cap als polítics i de deixar en un segon terme la cerca de solucions contra la crisi econòmica.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut