Un míting de Mariano Rajoy, seguit a través d'una pantalla (Reuters)
Un míting de Mariano Rajoy, seguit a través d'una pantalla (Reuters)
Madrid

El PP vol que Rajoy testifiqui per videoconferència en el judici de la Gürtel

Els populars també s'oposen a la possibilitat que el tribunal i les parts es traslladin al despatx oficial del president del govern espanyol per dur a terme l'interrogatori

Actualitzat

El Partit Popular demana que la declaració del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, com a testimoni en el judici del cas Gürtel sigui "a través del sistema de videoconferència". El PP, acusat com a partícip a títol lucratiu en el judici, ha presentat un escrit davant del tribunal en el qual sol·licita que declari amb aquest mètode.

En un escrit de dotze pàgines, l'advocat del PP Jesús Santos argumenta que en la interlocutòria per la qual la majoria del tribunal citava Rajoy "no van quedar definides les condicions específiques" per a la seva realització. En canvi, assegura que la conveniència d'una declaració del president de l'executiu per videoconferència la va defensar "molt encertadament" el president del tribunal en el seu vot particular.

A més, el PP manifesta la seva "plena disconformitat" amb l'escrit pel qual l'associació d'Advocats Demòcrates per Europa (ADADE), personada com a acusació particular en la primera època de la trama, reclamava la citació de Rajoy com a testimoni. Els populars també s'oposen a la possibilitat que el tribunal i les parts es traslladin al despatx oficial del president del govern espanyol per dur a terme l'interrogatori.

Anar al contingut