Barcelona

El PP vol la dimissió de Saura per les polèmiques dels Mossos, i CiU acusa el conseller de criminalitzar el cos

L'oposició ha aprofitat el ple al Parlament de Catalunya per criticar durament la gestió del conseller d'Interior, Joan Saura, pels últims incidents amb els Mossos. Aquest dimecres al matí, ha estat el torn del PP -a la tarda, ho ha fet CiU-. Els populars han destacat el desprestigi que, segons ells, envolta els Mossos després dels últims capítols polèmics. Per això, han demanat la dimissió de Saura. Els nacionalistes han acusat Saura de criminalitzar els Mossos d'Esquadra per les imatges difoses de la comissaria de les Corts.

Actualitzat
El portaveu del PP, Daniel Sirera, ha portat al Parlament una arma secreta, un "kubotan", el punxó de plàstic endurit que han utilitzat alguns mossos d'esquadra a les manifestacions. El grup popular ha aprofitat el ple per llançar un dur atac al conseller d'Interior, Joan Saura, arran de les polèmiques que han envoltat el cos dels Mossos d'Esquadra les últimes setmanes.

Segons Sirera, la cúpula d'Interior està fent una gestió molt deficient del cos policial, que ha afectat la seva imatge i el seu prestigi, i ha acabat demanant la dimissió del conseller.

Joan Saura ha respost assegurant que els indicadors de seguretat a Catalunya són molt bons, i pel que fa als Mossos, la transparència en la gestió del Departament és el primer i imprescindible pas per cultivar la seva bona imatge.

A la tarda, a la represa del ple, el grup de Convergència i Unió també ha interpel·lat Saura sobre el tema dels Mossos i la seguretat a Catalunya. El portaveu dels nacionalistes l'ha fet responsable de les polèmiques que han envoltat les actuacions dels Mossos en els últims mesos. CiU també ha acusat Saura de criminalitzar els Mossos d'Esquadra per les imatges difoses de la comissaria de les Corts.

El conseller ha replicat que perseguirà qualsevol presumpta actuació irregular encara que sigui minoritària. El conseller Saura també ha anunciat que per millorar la seguretat, 500 mossos més patrullaran els carrers després de l'estiu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut