Madrid

El PP va esborrar els discos durs dels ordinadors de Bárcenas

Els populars han explicat a l'Audiència Nacional en un escrit que els discos durs es van esborrar quan l'extresorer va abandonar el partit. Mentrestant, quan aquest dijous s'ha intentat bolcar la informació, els experts informàtics s'han trobat que un dels ordinadors no tenia el disc dur.

RedaccióActualitzat
El Partit Popular va esborrar els discos durs dels ordinadors que feia servir Luis Bárcenas a la seu del partit al carrer Génova. El PP ha explicat a l'Audiència Nacional en un escrit que els discos durs es van esborrar quan l'extresorer va abandonar el partit.

El jutge Pablo Ruz va ordenar la setmana passada que s'entreguessin els dos ordinadors que l'extresorer utilitzava al carrer Génova mentre duia la comptabilitat de la formació. El Partit Popular ja hauria informat amb anterioritat que els dos ordinadors es van esborrar quan Bárcenas va marxar del partit al 2010. Ara bé, precisament la petició de Ruz es va fer després que la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, declarés que els ordinadors de Bárcenas continuaven "custodiats". Una petició que es feia per comparar la informació dels discos durs amb la de la memòria USB que l'extresorer va entregar al juliol i que contenia la suposada comptabilitat B del partit.

Mentrestant, aquest dijous se n'ha bolcat la informació per comparar-la amb la dels arxius manuscrits de què disposa el jutge Ruz, els experts informàtics s'han trobat que un dels ordinadors no tenia el disc dur. L'altre, però, té aproximadament 465 gigues de contingut, que s'han descarregat per analitzar-lo.
Anar al contingut