El representant dels populars al Parlament, Xavier García Albioll, amb el logo de la cambra de fons, el 23 de març de 2018 (horitzontal)
El representant dels populars al Parlament, Xavier García Albioll, amb el logo de la cambra de fons, el 23 de març de 2018 (horitzontal)
Madrid

El PP urgeix el Constitucional a prohibir el vot delegat de Puigdemont i Comín

El PP sosté que és "indispensable" i "urgent" suspendre els acords de la mesa, perquè el ple d'investidura comença demà

RedaccióActualitzat

El PP ha demanat al Tribunal Constitucional que aprovi com a mesura cautelar urgent la prohibició del vot delegat dels diputats Carles Puigdemont i Toni Comín per impedir que es puguin fer servir en el ple d'investidura de Quim Torra previst per a aquest dissabte.

El PP ha fet aquesta petició urgent en un escrit en què presenta les seves al·legacions contra la decisió presa dimecres pel Constitucional, que va admetre a tràmit el seu recurs contra el vot delegat dels dos dirigents, però va rebutjar adoptar mesures cautelaríssimes, com l'anul·lació d'aquests vots.

L'alt tribunal va prendre la mateixa decisió per a la petició que Ciutadans havia presentat en els mateixos termes.

Ara, una vegada convocat el ple d'investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat de Catalunya, el PP sosté que és "indispensable" i "urgent" suspendre els acords de la mesa que van permetre aquesta delegació de vot, perquè, si no, es podria aprovar una investidura "nul·la de ple dret", ja que s'hauria obtingut mitjançant "vots il·lícits". Per al PP, això suposaria "una votació viciada d'origen".

Els populars consideren que ha de ser "ostensible i imminent" que el TC prohibeixi el vot delegat perquè tenen "l'únic i exclusiu objecte d'alterar, en una votació d'investidura, el resultat", ja que es tracta de nomenar com a president un "presumpte candidat" nomenat per Puigdemont.

En aquest sentit, l'escrit destaca que amb la composició actual del Parlament són necessaris els vots delegats per investir Torra, "la il·licitud dels quals, no obstant, és manifesta i flagrant".

D'altra banda, el PP reitera que es vulneren els drets de representació dels diputats perquè amb la delegació del vot obre la porta a constituir una assemblea parlamentària "parcialment virtual, sense la participació directa dels representants en exercici de les seves funcions".

ARXIVAT A:
Procés catalàPPInvestidura
Anar al contingut