Granada

El PP suspèn de militància l'alcalde i una regidora de Granada, detinguts per corrupció urbanística

José Torres Hurtado, detingut juntament amb la regidora d'Urbanisme, ha quedat en llibertat amb càrrecs

RedaccióActualitzat

El PP ha suspès temporalment de militància l'alcalde de Granada, José Torres Hurtado, i la regidora d'Urbanisme, Isabel Nieto, detinguts en una operació contra la corrupció urbanística. A més d'ells, la Unitat contra la Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia ha detingut 16 persones, entre els quals hi ha responsables de l'equip d'urbanisme de l'Ajuntament i empresaris.

Torres Hurtado ha quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant la policia. A la sortida, l'alcalde ha defensat la seva "honradesa" i ha anunciat que no pensa dimitir. De fet, ha remarcat que està "convençut" que "no hi ha ni hi ha hagut corrupció" al seu equip de govern.

En aquesta operació, la UDEF ha fet una vintena d'escorcolls des de les vuit del matí. Han registrat el consistori i la seu d'Urbanisme. També els domicilis particulars de l'alcalde i de la resta de detinguts, seus socials i oficines públiques i privades d'empreses.

L'operació, que està sota secret de sumari, està dirigida pel jutjat d'instrucció número 2 de Granada i la Fiscalia de Medi Ambient i Urbanisme.

La regidora d'Urbanisme ja era investigada per un presumpte delicte de prevaricació; per suposades irregularitats urbanístiques en una parcel·la situada al costat del centre comercial Serrallo Plaza, destinada a zona verda i on es va autoritzar un espai d'oci.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut