El PP s'imposa al Senat per majoria absoluta amb 123 de 208 senadors

A Catalunya, Esquerra Republicana i Democràcia i Llibertat empaten amb sis senadors com a formacions amb més representants a la cambra alta

Actualitzat

El Partit Popular ha aconseguit la majoria absoluta al Senat en les eleccions d'aquest 20 de desembre. A diferència dels resultats al Congrés, a la cambra alta els populars s'han imposat clarament, amb 123 del total de 208 senadors, a força distància dels 48 que ha obtingut el PSOE. Els populars perden tretze senadors respecte al 2011.

Amb pràcticament el 100% escrutat, PP i PSOE són les dues forces amb més representació al Senat, seguides a molta distància per Podem, que obté nou senadors, que podrien ser 16 si s'hi sumen els d'En Comú Podem, Compromís i Marea. Ciutadans, el quart partit amb més representació al Congrés dels Diputats, no ha aconseguit cap representant al Senat.

Esquerra i Democràcia i Llibertat empaten a Catalunya

A Catalunya, Esquerra Republicana i Democràcia i Llibertat empaten amb sis senadors com a formacions amb més representants a la cambra alta. Els dos partits sobiranistes fonamenten aquests resultats a les demarcacions de Girona (on n'obtenen dos cadascú), Lleida (on DiL en guanya tres i ERC un) i Tarragona (amb dos senadors per als republicans i un per a la coalició on concorre CDC).

A la demarcació de Barcelona, la victòria al Senat és per a En Comú Podem, que obté tres dels quatre electes barcelonins. El quart senador, d'Esquerra, és el jutge Santiago Vidal.

Anar al contingut