Madrid

El PP responsabilitza Foment, Turisme i Interior de la vaga "cantada" del Prat i demana que compareguin al Congrés

El PP considera responsables "directes" de la vaga dels treballadors de "handling" d'Iberia a l'aeroport del Prat els ministres de Foment, Turisme i Interior i n'exigirà la compareixença al Congrés. Considera que la protesta estava "cantada" després que els titulars de Foment, Magdalena Álvarez, i d'Indústria, José Montilla, aboquessin els treballadors a cometre actuacions il·legals en permetre que les concessions de "handling" dels aeroports espanyols es decidissin just abans de les vacances. El secretari general del PP al Congrés, Jorge Fernández Díaz, també ha carregat contra el titular d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, per la seva incapacitat per impedir que s'envaïssin les pistes de l'aeroport.

Actualitzat
Jorge Fernández Díaz ha convocat la Diputació Permanent del Congrés pel dilluns 8 d'agost per demanar la compareixença urgent dels tres ministres que segons el seu partit són responsables d'una "vaga cantada". El secretari general del PP al Congrés creu que Álvarez, Montilla i Rubalcaba han de "compensar moralment els ciutadans afectats demanant-los perdó per la seva incapacitat per prevenir i resoldre una crisi com aquesta".

El popular critica que es fes el concurs de "handling" a les portes de les vacances, la qual cosa ha deixat sense "marge de maniobra" Iberia i els seus treballadors de serveis de terra per negociar el final d'aquesta activitat a l'aeroport del Prat, i ha permès que "el conflicte esclatés en el moment en què la força de piquets i sindicats podia manifestar-se d'una forma més violenta i pertorbadora per als interessos dels clients".

Fernández, que ha criticat la falta d'anticipació dels dos ministres, també ha carregat contra el titular d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, per la seva incapacitat per impedir que s'envaïssin les pistes de l'aeroport. Segons ell, aquest fet "sense precedents" dóna una imatge de república bananera i "país tercermundista de la que és considerada primera potència turística.

La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, va anunciar ahir que el govern demanaria responsabilitats "a tots els qui hagin tingut una conducta que no sigui legalment admissible", tant "des de la perspectiva de l'ordre públic", en al·lusió als treballadors, com "per la prestació d'un servei al qual s'està obligat per un contracte", en al·lusió a Iberia.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut